Nämä syntyivät kaikessa yksinkertaisuudessaan croissant-taikinasta ja nokareesta paistonkestävää omenamarmeladia. Todella hyvänmakuinen yhdistelmä, ja helppo valmistaa.

 

 

 

Voisarvet, noin 16 kpl isoja

7,5 dl vehnäjauhoja
200g voita tai margariinia
2,5 dl maitoa
1 tl suolaa
40 g hiivaa

Täytteeksi paistonkestävää marmeladia


Lämmitä maito kattilassa kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon, lisää suola.
Nypi kulhossa jauhot ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää maitoseos ja sekoita taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoilta ja on tasaisen kimmoisaa.Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä molemmat palloiksi. Kauli taikinat jauhotetulla alustalla pyöreäksi, halkaisija 35-40cm, jaa taikinapyörällä osiin (lohkoiksi), laita nokare marmeladia leveään päätyyn ja rullaa sarviksi. Kohota liinan alla 15min. Paista 225 asteessa 10-15 min kunnes ovat saaneet kauniin värin pintaan.