Tällainen kakku siitä tuli. Kääretortun välissä on aprikoosihilloa ja unelmatortun täytettä. Sisus on maitorahkaa, kermavaahtoa ja säilykepersikkaa, makeutettuna sokerilla ja hyydytettynä liivatteella. Koristeet pikeeriä ja lehdet sokerimassaa.

 

 

Kääretortun pohja:

4 kananmunaa

1dl sokeria

Vaahdotetaan

Lisää joukkoon varovasti sekoittaen

1½ dl vehnäjauhoa

1 tl leivinjauhetta

Paista uunissa 200 asteessa 7-10 minuuttia, levitettynä leivinpaperin päälle levyksi.

Kippaa valmis pohja toisen leivinpaperin päälle jolle olet sirotellut hieman sokeria.

Sivele päälle aprikoosihilloa ja

 

Unelmatäytettä:

150g pehmeää voita

2,25 dl tomusokeria

Vatkataan kuohkeaksi

lisää joukkoon

3 kananmunan keltuaista yksitellen

ja vatkaa tasaiseksi

Anna kääretortun jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen leikkaamista charlottea varten.

 

Charlotte Russe täyte:

8 liivatelehteä (liota kylmässä vedessä 10 min ennen käyttöä)

1 dl säilyketölkin mehua, kuumennettuna kiehuvaksi liivatteita varten

4 dl kuohukermaa vatkattuna kovaksi

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

n 500g säilykepersikkaa pieniksi kuutioiksi paloiteltuna

400 g maitorahkaa

 

Sekoita maitorahka, persikat ja sokerit kulhossa keskenään. Lisää kuumaan mehuun liuotetut liivatteet ohuena nauhana seokseen, samalla vatkaten. Lisää kermavaahto seokseen. Viipaloi kääretorttu ja asettele palat vieri viereen kelmulla vuorattuun leivonta tms kulhoon(n 3l vetoisuus). Kaada täyte päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään, yön yli. Kippaa tarjoiluvadille ja poista kelmu.