Syntymäpäiväkakku kuten koristeluteksteistä saattaa arvata. Pohjana viipale sokerikakkupohjaa, päälle hyydytetty kerroksittain ensin mustikkatäytettä ja sitten vaniljakermaa. Yhdistelmä oli raikas ja täyteläinen. Koristeet sokerimassalehtiä, samoja joita oli hääkakuissa, ja pursotukset vaniljakreemijauheella jäykistettyä flora vispiä. Tekstit kakun pinnalla on pursotettu värjätystä valkosuklaasta.

 

Ilman koristelua...

Ja koristeltuna.

 

Resepti:

Sokerikakkupohja yhtä paljon kaikkea-reseptillä, leikataan vuoan pohjalle sopivan kokoinen muutaman sentin paksuinen viipale. Kostutetaan haluamalla mehulla tai vaniljamaidolla. Kakku tehdään irtopohjavuokaan, halkaisija n. 24-26 cm. Vuoan pohjalle kannattaa laittaa pala leivinpaperia niin kakku on sitten helpompi siirtää tarjoiluvadille, ja sivele reunat tilkalla ruokaöljyä niin se irtoaa helpommin.

 

Mustikkatäyte:

6 liivatelehteä, liota 10 min kylmässä vedessä

Tilkka (0,5 dl) kiehuvaa vettä

1 prk (2,5 dl) flora vispiä kovaksi vaahdoksi vatkattuna

1,5 prk (300g) sunnuntai vaniljarahkavalmistetta

450g mustikoita soseena

0,5 dl sokeria

Lisää flora vispi -vaahtoon rahkavalmiste ja sokeri ja sekoita kunnolla. Lisää joukkoon mustikka sose ja kuumaan veteen sulatettu liivate, vatkaten voimakkaasti koko ajan. Maista tarvitseeko seos enemmän makeutta ja lisää sokeria tarvittaessa. Kaada seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi.

 

Vaniljakermakiille:

3 liivatelehteä liota kylmässä vedessä 10 min

3,5 dl kuohukermaa

0,3 dl sokeria

1 vaniljatangon siemenet

Kiehauta kerma, ja vaniljatangon siemenet, tangon voi myös laittaa mukaan kattilaan kunhan poimii sen pois myöhemmin. Nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä liiat vedet pois ja laita kermaseokseen. Kiehauta uudestaan ja nosta kattila jäähtymään kylmään veteen. Sekoittele välillä seoksen jäähtyessä. Seoksen jäähdyttyä huoneenlämpöiseksi, kaada se sen hyytyneen mustikkatäytteen päälle. Aseta jääkaappiin hyytymään vielä muutamaksi tunniksi.

Irrota kakku varovasti irtopohjavuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.