Lämminsavulohesta valmistettu voileipäkakku on suurta herkkua! Laitan nyt suurpiirteisen reseptin tänne blogin lukijoille, aineksia voi ja pitääkin muokata oman maun mukaan. Itse kuorrutan voileipäkakut aina majoneesilla, koska se antaa mielestäni niihin ihan maun ja koostumuksen. Tosin kelpuutan vain kahdenlaista majoneesia kakkuihini, sen pitää olla joko Beceliä tai sitten sitä tuubissa olevaa sitruunamajoneesia. Vähittäiskaupan majoneeseista siis. Vaihtoehtoisesti sen voi tehdä itse jolloin siitä tulee juuri sen makuista kuin haluaa, mutta tukuista saa myös isoissa ämpäreissä ihan hyvänmakuisia majoneeseja. Mutta eipä niitä oikein voi kotikäyttöön ostaa kun tekee kakkuja vaan silloin tällöin...

 

Resepti lonkalta heitettynä:


Paahtoleipää pari isoa pakettia

Kostutukseen kasvislientä n 2dl


Täyte:

Lämminsavulohifilee vähintään 700g

Ruohosipulituorejuusto 500g

Smetanaa 150g

Creme fraiche 200g

Nippu tilliä hakattuna

Kala siistitään ja paloitellaan käsin sopiviksi paloiksi, kaikki ainekset sekoitetaan yhteen. Levitetään kostutetulle leivälle ja ladotaan uusi kerros leipiä ja kostutetaan. Tästä reseptistä riittää kahteen kerrokseen isoon (n25cm) voileipäkakkuun. Päälle sivellään reilusti majoneesia ja koristellaan kylmäsavulohiviipaleilla, tomaatilla, kurkulla, tillillä, sitrunalla jne miten haluaa. Reunoille voi painella vielä tillisilppu- juustoraaste seosta, niin kakku näyttää viimeistellyltä.