Maapähkinäpalat ovat kestohitti, helpot tehdä ja ja koukuttavan hyviä. Kuvassa näkyvät konvehdit olivat kokeilu, joka onnistui kohtalaisen hyvin, mutta suklaa ei temperoitunut niin hyvin kuin olisi tarve jotta ne säilyisivät. Joten ne täytyi syödä äkkiä pois. Maapähkinäpalat sopivat vallan mainiosti herkkupaloiksi esimerkiksi illanistujaisiin, koska niissä yhdistyy ihanasti maapähkinävoin suolaisuus suklaan makeuteen.

 

Maapähkinäpalat:

n 40kpl

 

1dl sokeria

1½dl vaaleata siirappia

300g maapähkinävoita

8dl riisimuroja

1dl kookohiutaleita (voi jättää pois)

250g maito-, valko- tai tummaa suklaata maun mukaan

 

Vuoraa n 20x25cm vuoka leivinpaperilla. Kiehauta sokeri ja siirappi kattilassa. Sekoita maapähkinä voi joukkoon, älä keitä enää. Sekoita riisimurot ja kookos sekaan ja painele seos vuokaan. Anna jäähtyä hetken. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja levitä pohjan päälle tasainen kerros. Anna jähmettyä. Nosta pois vuoasta ja leikkaa terävällä veitsellä paloiksi. Säilytetään viileässä.