Mustikkapiirakka onnistuu niin pakaste- kuin tuoreista mustikoistakin. Tämä on yksi lempiresepteistäni, ja tämä sopii monelle syötäväksi koska aineksia on vähän. Tästä voi muuntaa jopa gluteenittoman version vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Ja uutta makuvivahdetta saa korvaamalla tavallisen sokerin fariinisokerilla sekä täytteeseen että taikinaan. Vaniljakermajäätelön kanssa nautittuna ihanan puhdas makuelämys.

 

 

Resepti, 25-28cm kokoiseen vuokaan:

100g voita tai margariinia

3rkl sokeria

1tl vaniljasokeria

3dl vehnäjauhoa

3rkl vettä tai mehua

 

Täyte:

500g mustikoita (pakaste tai tuoreita)

½dl perunajauhoa

½dl sokeria tai maun mukaan

 

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen

Sekoita huoneenlämpöinen voi, sokerit ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi tai mehu ja sekoita taikinaa juuri sen verran että siitä tulee taikinamöykky. Painele taikina 25-28cm vuoan pohjalle ja muutaman sentin ylös reunoille. Käytä vehnäjauhoja apuna. Sekoita mustikat ja perunajauho kulhossa ja kaada taikinapohjan päälle, ravistele vuokaa vähän jotta perunajauhoa ei jääsi liikaa pinnalle. Ripottele sokeri pinnalle. Paista 175 asteessa vajaa tunti kunnes reunat ovat kauniin ruskeat. Jos käytät tuoreita mustikoita niin paistoaika on vähän lyhyempi. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista, jos piirakan leikkaa lämpimänä mehut valuvat ulos. Tee kolminkertainen määrä jos haluat kokonaisen uunipellillisen (60cm uuniin).