Paljon puhutaan mustikan, erityisesti metsämustikan, terveellisyydestä. Olen jopa nähnyt jossain artikkelissa mainittavan että se olisi oikeata superruokaa. Vielä tätä ihanaa marjaa löytyy metsistä. Kahvipöydässä mustikka on parhaimmillaan piirakkana, mutta aina ei jaksa herkutella perinteisellä piirakalla. Tässä pieni muunnelma perinteisestä piirakasta, mustikoiden päälle kaadetaan rahkaseos joka hyytyy mukavasti uunissa. Muuten pohja ja mustikkatäyte ovat samat kuin aiemmin julkaisemassani reseptissä, jokaisella leipurilla lienee oma reseptinsä. Mustikoita voi laittaa vähän vähemmän kuin perinteiseen piirakkaan ettei rahka valuisi yli reunojen.

 

Rahka mustikkapiirakan pinnalle:

250g maitorahkaa

1 dl maitoa TAI 2 dl kermaviiliä

½ dl sokeria

1 kananmuna

2 tl vaniljasokeria tai vaniljaesanssia loraus

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja kaada mustikoiden päälle. Paista uunissa 175 astetta reilu puoli tuntia.