Loppukesän herkkuja purkkiin. Avomaankurkku ja kesäkurpitsa ovat olleet satoisia tänä vuonna. Ja lisää kypsyy koko ajan. Säilöntäliemen resepti menee kutakuinkin näin:

3dl sokeria

2-3 dl vettä

2dl etikkaa

...ja mausteita maun mukaan...

Ja kaikki vaan kiehautetaan ja kaadetaan vihannesten päälle lasitölkkiin. Itse en edes kuumenna tölkkejä, ja hyvin ovat kestäneet.

Mausteiksi sinapinsiementä, mustaherukan lehtiä, maustepippuria... Mitä ikinä haluat laittaa! Vasemmanpuoleisessa purkissa on avomaankurkkua pitkittäin leikattuna. Oikeanpuoleisessa purkissa on vihreää ja keltaista kesäkurpitsaa, makua antamassa lisäksi keltasipulia lohkoina, vähän valkosipulia ja punaista chiliä.

Kiitos paljon Isnäsin puutarhureille!

 

Hieman laimeampi liemi joka sopii kurkulle myös hyvin syntyy seuraavasta reseptistä:

½ l vettä

1,5 dl sokeria

1,5 dl etikkaa

Sokeri ja vesi kiehautetaan, lisätään etikka ja mausteet ja kaadetaan kurkun päälle.

Kurkkuihin sopii oikein hyvin esim maustepippuri ja mustaherukanlehdet sekä piparjuuri.

 

Suolakurkkuja tehdessä voi noudattaa esimerkiksi seuraavaa reseptiä:

½ l vettä

0,25 dl suolaa

1 dl etikkaa

Vesi ja suola kiehautetaan, lisätään etikka ja kaadetaan kuumana kurkkujen päälle.