Kauden herkut ovat olleet viime aikoina pääosassa blogissani. Sienet eivät ole saaneet vielä tilaa täältä, joten postaan tässä nyt suolaisen piirakan. Yleensä teen kaiken alusta loppuun itse, mutta koska vuorokauden tunnit uhkasivat loppua kesken, hain kaupan pakastealtaasta valmiin piirakkapohjan. Mikä lienee huono selitys, koska piirakkapohjan tekemiseen menee vähemmän aikaa kuin kaupassa käymiseen... Maussa ei ole mitään vikaa, se sopii oikein hyvin sienten kaveriksi. Uuni lämmitetään 200 asteeseen, piirakkataikina painellaan vuoan pohjalle. Painelin pohjaan vielä rakaa silputtua sipulia ja siihen päälle levitin paistetut suppilovahverot. Täytteeksi sekoitin lisäksi 1½dl turkkilaista jogurttia, 1dl ruokakermaa sekä yhden kananmunan. Mausteeksi suolaa ja valkopippuria. Kruunuksi vielä raastettua emmental-juustoa ja sitten uuniin 30-40 minuutiksi.