Tämä on klasikkoleivos! Murutaikinapohja, välissä vadelmahilloa ja päälle tomusokeri-vesiseosta. Laitoin kuorrutteen sekaan vähän glukoosisiirappia, joka tekee koosumuksesta hieman tiivimmän, mutta toisaalta taas kuorrutus kuivuu hitaammin, jolloin se saattaa hieman valua kuten kuvasta näkyy. Tätä leivosta ei sitten leivota millään margariinilla, vaan oikealla voilla! Aleksanterinleivos reseptejä on netti pullollaan, kaikissa on suunnilleen sama idea. Laitan tähän kuitenkin sen reseptin leivospohjastsa, minkä mukaan minä tykkään tehdä.

 

 

Pohja:

Voi tehdä kaksi levyä, tai sitten yhden ison joka leikataan paiston jälkeen veitsellä kahteen osaan.

Paistetaan 200 asteessa noin 10-15 min kunnes saanut hieman väriä.

500g voita (huoneenlämpöistä)

3dl sokeria

vatkataan yhteen

1 kanamuna (voi jättää pois jolloin tilalle laitetaan 1tl leivinjauhetta)

10dl vehnäjauhoa

vaivataan nopeasti taikinaksi ja laitetaan hetkeksi jääkaappiin tekeytymään ennenkuin painellaan/kaulitaan uunipellille leivinpaperin päälle, noin 1-1,5 cm paksuiseksi. Paistetaan uunissa kypsäksi. Anna jäähtyä. Pinnalle levitetään ohut kerros vadelmahilloa, toinen pohja nostetaan päälle ja kuorrutetaan. Leikataan ohuella terävällä veitsellä leivoksiksi.