Niin se vaan on että silloin kun on paljon kakkuja leivottavana, niin ei ehdi blogiakaan päivittelemään. Joten tässä tulee nyt useampi kakku kerralla. Olen vallan ihanstunut diplomaattikreemiin täytteenä. Parasta se on silloin kun ensin keittelee itse paksun vaniljakastikkeen, mutta nopeammin ja myös ihan hyvän makuisen kreemin saa aikaiseksi vaniljakreemijauheella. Diplomaattikreemi on siis sekoitus vaniljakiisseliä ja kermavaahtoa. Kermankorvikkeet eli Vispi-tuotteet soveltuvat tähän myös vallan mainiosti. On makuasia missä suhteessa haluaa näitä kahta komponenttia sekoitella, itse pidän eniten yhdistelmästä jossa on puolet ja puolet niin että kerman osuus mitataan ennen kuin se on vaahdotettu. Kakkupohjalle kannattaa levittää jotain lempihilloa ennen diplomaattikreemiä niin täyte pääsee oikeuksiinsa. Jos haluaa oikein paksun kerroksen täytettä niin kreemiä voi jämäköittää esimerkiksi liivatteella.

 

Ystäväni pienille tytöille meni tällainen kinuskikakku, jossa siis yllä mainittu täyte.

 

 

 

Tämä kakku oli minulle uusi tuttavuus reseptin osalta. Fruktoosilla makeutettu ja täytteenä mokan makuinen kreemi ja banaania. Oikein maukas yhdistelmä oli, vaikken lopputulosta maistellutkaan. Maistelin tietysti tehdessäni että minkälainen tuotos tästä syntyykään. Vinkkinä fruktoosilla leipoville; kakkupohjien paistolämpötila on tasalämpöisessä uunissa 150 astetta ja kiertoilmassa 125 astetta. Muuten fruktoosi palaa...