...ja noin 250 kokeilukertaa ennenkuin se alkaa onnistumaan! Nyt kuvailen siis omaa polkuani tämän herkän ja makean ihanuuden kanssa. Reseptivihkossani on ainakin 6 erilaista marenkiohjetta, joihin ole kirjoittanut "tällä onnistuu", mutta jostain kumman syystä samalla reseptillä en ole koskaan onnistunut kahta kertaa peräkkäin. Joissain resepteissä pitää vatkata vaahtoa kauan, toisissa vain sen verran että että vaahto pysyy kulhossa kun sen kääntää ylösalas, puhumattakaan sokeri määrän ja -laadun variaatioista! Minun käsitykseni onnistuneesta marengista on sellainen että se säilyttää lähes alkuperäisen värinsä paiston ja kuivatuksen aikana, sekä että se on kauttaaltaan rapea ja kuivunut. Tämä tuntuu niin upealta erävoitolta että julkaisen reseptin, mutta en todellakaan voi vannoa että tämä olisi se ainoa oikea resepti, tällä nyt vaan olen sattunut onnistumaan ;)

Marengit:

1 pellillinen

2 valkuaista
1dl hienoa sokeria
2 pisaraa sitruunamehua TAI etikka
(karamelliväriä, turkinpippurimurskaa (½dl) tms)


Yhditä kakki ainekset kulhoon ja vatkaa 10 minuuttia. Kannattaa ottaa aikaa! Värjää ja mausta halutessasi ja pursota 3-5cm halkaisijaltaan olevia marenkiruusukkeita pellille, tai pudottele lusikalla nököjä. Paista uunissa 80C asteessa tunnin verran, sammuta uuni, avaa luukku raolleen ja jätä uuniin kuivumaan vielä yön yli.
HUOM! Jos ulkona sataa/on kostea ilma, niin marenkien tekoa ei kannata harkitakaan, silloin ne eivät onnistu, vaan jäävät kosteiksi!


Taustalla turkipippurimarengit ja edustalla tavalliset.


Mrengeista ja syötävistä koristeista saa hienon pikku lahjan kylään vietäväksi.